Schoolproject “Dichter bij de polder”

Bij het project “Dichter bij de Polder”, dat wij wederom steunden, hoort naast het plaatsen van een gedicht op een mooie plek in de polder, ook een project op school. Dat vond deze keer plaats op de OBS de Boomgaard in Streefkerk, waar de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 o.l.v. de Amsterdamse dichter en poëziedocent Jos van Hest een ochtend de polder introkken om goed te kijken, te voelen, te ruiken, te observeren. Aan de hand van de indrukken die daar werden genoteerd heeft elke leerling  een gedicht  geschreven. Die gedichten zijn gebundeld in een boekje, met als titel “Ik doe je de groeten”, dat op 10 januari werd overhandigd aan wethouder Boender van de gemeente Molenwaard en alle leerlingen. Het was een feestelijke ochtend daar op school!

Lia Tieleman, onze voorzitter, hield een interactief klassengesprek met de kinderen, die tenslotte allemaal tegelijk hun eigen gedicht voorlazen. Uiteraard hilarisch! Tot slot kreeg iedereen een lekkere verrassing, uitgereikt door Roel Teeuwen, de organisator van dit alles, namens Lionsclub Alblasserdam Souburgh. Het was een kostelijke ochtend en heel bijzonder om te merken en te lezen hoe geïnspireerd en taalvaardig de kinderen hun indrukken hadden verwoord in verrassende gedichten.

dichtbundeltje dichter bij de polder school streefkerk 10 januari (9)dichtbundeltje dichter bij de polder school streefkerk 10 januari (16)dichtbundeltje dichter bij de polder school streefkerk 10 januari (20)boekje dichter bij de polderdichtbundeltje dichter bij de polder school streefkerk 10 januari (38)dichtbundeltje dichter bij de polder school streefkerk 10 januari (40)