masterclass zilversmeden in nieuwe omgeving

img186masterclass 2019 5 (2) masterclass 2019 5 (1)

De Masterclass Zilversmeden van Jan Van Nouhuys, een van Nederlands bekendste zilverkunstenaars, werd dit jaar voor het eerst niet meer in Jan’s eigen atelier gegeven, maar in samenwerking met de  Zadkine Vakschool in Schoonhoven. Dat bleek een goed idee. Nog intensiever dan voorheen konden de 7 geselecteerde zilversmeden worden begeleid.

Een internationaal gezelschap, Liv-Maritt Prins van Wijngaarden (NL), Kaj Bras (NL), Bas Jansen (NL), Megan Falconer (UK),  Patrick Davison (UK), Leandra Förster (D), Yonatan Avishaul (Israel), was 14 dagen intensief bezig met het vak. Dat leverde interessante uitwisselingen van kennis en ideeën op en nieuwe ontwerpen die werden uitgevoerd met het wakend en inspirerend oog van Jan van Nouhuys steeds aanwezig. Na afloop schreven de deelnemers dan ook een enthousiast verslag over de verdieping in kennis en kunde die de masterclass hen had gebracht.

Dit prachtige initiatief om dit eeuwenoude ambacht, gecombineerd met kunstenaarschap, levend te houden en verder te brengen wordt door ons van harte ondersteund.

masterclass 2019 5 (3)

De enthousiaste groep met de door hen vervaardigde objecten.

Leuk om te vermelden is dat twee oud-deelnemers aan de masterclass dit jaar een eigen atelier/winkel zijn gestart in Gorinchem. Jan van Nouhuys hield een toespraak bij de feestelijke opening en was trots op zijn oud-studenten.

www.ad.nl/rivierenland/edelsmid-koppel-opent-atelier-79-in-gorinchem~a9fdb40e/