gorcums museum

Ook in 2020 hebben we het Gorcums Museum weer gesteund. En al gooide ook hier corona vaak roet in het eten, er waren toch weer fraaie exposities die tussen de twee lockdowns toch te bezoeken waren. De laatste zal helaas pas na de lockdown in 2021 bezocht kunnen worden……

On the Move

Beweging in de hedendaagse kunst
Kunst hangt meestal aan de muur en doet niets. Maar waarom zouden kunstwerken niet kunnen bewegen of geluid kunnen maken? In de expositie On the move toont het Gorcums Museum hedendaagse kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur, in Gorinchem van 2 juni t/m 22 november 2020.

 

Een monument ment voor de BKR

De geschiedenis van een spraakmakende kunstenaarsregeling (1947-1987)

Van 12 december tot en met 9 mei geeft het Gorcums Museum een unieke inkijk in het werk dat tot stand is gekomen dankzij de ‘beeldende kunstenaars regeling'(de BKR).

De expositie biedt een podium aan 100 kunstenaars met evenveel prachtige kunstwerken en is een bijzondere ontdekkingsreis door 40 jaar Nederlandse kunst, met werken die soms lange tijd in de depots waren opgeslagen.
Hierbij is kunst te zien van bekende namen als Karel Appel en Co Westerik.

Dit is de laatste tentoonstelling die onder leiding van conservator Rob Kretzner tot stand kwam. Hij gaat per 31 december 2020 met pensioen. Het museum is hem veel dank verschuldigd!