gorcums museum blijft verrassen

We zijn al jaren via de Stichting Vrienden van Het Gorcums Museum een sponsor van dit actieve museum. Ook dit jaar verraste het museum weer met een twee bijzondere tentoonstellingen, waaraan ook allerlei activiteiten als workshops, rondleidingen etc. werden gekoppeld.

“Dromen van Bomen” was de eerste, met een gevarieerd overzicht van klassieke en hedendaagse schilders die het thema “Bomen” vastlegden.

Dromen van Bomen

En als prachtige afsluiting van het jaar opent op 19 oktober de expositie “Het Geheim van de Meester”. Hierin worden alle werken getoond die in de boeiende gelijknamige  televisie serie werden gereconstrueerd. Kunstschilder Charlotte Caspers maakte zich de stijl en techniek van onder meer Rembrandt en Vermeer, maar ook van Piet Mondriaan en Karel Appel eigen. Daarbij werd ze geholpen door restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher. Teamleider Jasper Krabbé reisde stad en land af om het juiste materiaal te verzamelen voor het maken van de 22 reconstructies. Nu dus in Gorinchem te zien van 19 oktober tot 16 februari 2020!

Het geheim van de meester

Zie ook: www.gorcumsmuseum.nl