een wijziging in ons beleid

2022 was een lastig jaar. De Corona pandemie bracht net als in het vorige jaar veel onzekerheid met zich mee. Daarom besloten we  al in 2021 om ons beleid te wijzigen. Geen nieuwe projecten meer te sponsoren, wel nog trouw te blijven aan wat we al hadden afgesproken. Maar verder veel werk te verzetten in een nieuwe koers.

  • We gaan werk aankopen van JONGE kunstenaars . Dit is geheel in overeenstemming met doelstelling 1 en 2 van de stichting.
  • Jong betekent geboren in 1981 of later
  • De aard van het aan te kopen werk vindt zijn oorsprong  in de  “CONCRETE” ( geometrisch abstracte ) kunst, heeft een eigentijdse intuïtieve leidraad en sluit daarmee aan bij de “Beelden in Gorinchem”.
  • De expositieruimte in de Affuitloods wordt gevuld met deze kunstwerken.
  • Wanneer de collectie groot genoeg is openen we de deuren.

Het bestuur van de stichting Strand Links zoekt zelf kunstenaars die voldoen aan de boven gestelde voorwaarden.  Die hebben we, na intensief zoeken, gevonden. Maar ook kan een kunstenaar die zich in persoon en werk herkent in “Jong Concreet) zichzelf aanmelden.

In 2021 hebben we de eerste werken kunnen aankopen en in 2022 zijn er weer vele gevolgd. Zie daarvoor op de website onder “Jong Concreet” > aangekocht werk” https://strandlinks.com/jongconcreet/aangekochtwerk

Hieronder alvast een kijkje in onze prachtige expositieruimte