cities of glass in leerdam: een groots evenement

cities of glass

Cities of Glass is een manifestatie en serie exposities over de synergie en kruisbestuiving tussen de Nederlandse, Boheemse en Venetiaanse glaskunst en glasblaastechnieken. Uiteraard vindt alles plaats in glasstad Leerdam en omstreken.

Tijdens de manifestatie, die op 24 juni van start gaat, werken gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars samen met meesterglasblazers uit Nederland, Italië en Tsjechië. Berend Strik,  Scholten & Baijings, Zoro Feigl, Hans van Bentem en Anne Wenzel geven hun eigen invulling aan de diverse glasblaastechnieken.

De objecten die voortkomen uit deze bijzondere samenwerking staan vanaf 8 juli in KunstFort Asperen. Ook  in het Nationaal Glasmuseum zijn in het kader van de glasmanifestatie drie tentoonstellingen te zien. Tijdens “Cities of Glass” zijn er daarnaast veel publieksactiviteiten, zoals glasblaasdemonstraties, glasworkshops en symposia.

“Cities of Glass” wordt georganiseerd door het Nationaal Glasmuseum, de gemeente Leerdam, Royal Leerdam Crystal, KunstFort Asperen, De Oude Horn en de Glasblazerij.

Stichting Strand Links is een belangrijke sponsor van dit geweldige evenement. Kijk verder op www.citiesofglass.nl