aankoop 6: Willem Besselink

Willem Besselink – 1980 – Rotterdam

3 constructie (2022)

 

Ik ben gefascineerd door systemen, wetmatigheden, structuren en patronen, die naar mijn idee achter alle dagelijkse gebeurtenissen schuilgaan.

In mijn werk als beeldend kunstenaar ga ik daar naar op zoek en probeer ik ze te doorgronden door ze te visualiseren en te materialiseren.

Voor veel van mijn werk ga ik op zoek naar die systemen op de locatie waar het werk komt te staan. In het geval van 3 constructies is dat dus de balkenconstructie van het dak: het bouwkundige, functionele en geometrische patroon

Daarnaast maak ik gebruik het zonnestelsel: de verandering van de hoek van inval van het zonlicht gedurende de seizoenen en de dagen.

3 constructies bestaat uit 3 kopieën van de balkenconstructie van de expositieruimte van Strand Links. Deze kopieën zijn zó vervormd dat op drie verschillende momenten op 21 juni, de (denkbeeldige) slagschaduw van de drie constructies precies op dezelfde plek op de vloer van de ruimte vallen.

 

http://www.willembesselink.nl