aankoop 44: Jan Kuhlemeier

Jan Kuhlemeier – 1993 – Renkum

Chroma Diptych (2023)

127×35 | 127x35cm

Gel medium en acrylverf op linnen

 

In mijn werk gebruik ik doorschijnende kleurlagen materiaal waarin ik op zoek ga naar specifieke tinten en kleurnuances. Hierbinnen maak ik gebruikt het aspect van de schilderkunst als instrument om te handelen en te reageren op de wereld om mij heen. Deze handelingen zijn vooraf bepaald om deze werken te creëren. Op deze manier komen de energieën, bewegingen en kleuren van zijn mijn persoonlijke ervaringen terug in mijn werk. Het opgaan in een landschap  vertaal ik op deze manier vaak in een schilderij en soms in een sculptuur of installatie. Sommige van deze energieën herhalen zich keer op keer en vormen en veranderen voortdurend de omgeving. Dit heeft invloed op de manier waarop ik mijn kleuren en materialen gebruik. Voor het tweeluik die ik in comissie voor de stichting heb gemaakt, ben ik opzoek gegaan naar een specifieke rode gloed die voorkomt in zonsondergangen, nét voordat de zon onder de horizon zakt.

 

http://www.jankuhlemeier.nl