Aankoop 43: Rutger Paulusse

Rutger Paulusse – 1983 – Eindhoven     

Blue & White II (2023)

70x90x2 cm

Verf (NC Acrylic spuitbus en Acryl Airbrush) op 100% recycled mat acrylaat plaat  

In mijn werk onderzoek ik de verhoudingen tussen materiaal, zachte texturen, kleurverlopen en grafische vormen. De invloed van licht heeft hierin een sleutelrol. De beelden die ik maak spelen met het spanningsveld tussen de karakteristieken van 2- en 3-dimensionaal beeld.
De minimalistische en abstracte werken vinden hun oorsprong in de digitale wereld en vonden uiteindelijk hun weg naar fysieke, bijna sculpturale, objecten.
Gebaseerd op mijn fascinatie voor het vervagen en mengen van  vormen en kleuren gebruik ik mat acrylaatplaten. Dit materiaal versterkt  de interactie tussen de twee beschilderde zijden. In dit specifieke werk zijn ook de schaduwen die ontstaan op de muur erg belangrijk; zij maken de ontmoeting tussen alle elementen compleet.

 

http://www.rutger.bingo