aankoop 4: margot zweers

Margot Zweers – 1989 – Den Haag

Roomscene (a mirror for a frontal view) (2022)

166x92x105 cm

 

Een observatie vanuit een enkel perspectief is beperkt. Voorkennis vult visuele informatie aan, samen vormen deze het idee van een geheel. Wat gebeurt er als je deze combinatie van voorkennis en waarneming bevraagt? Met mijn sculpturen probeer ik de ruimte tussen een objectieve situatie en

de incomplete waarneming ervan te onderzoeken. Ik ben op zoek naar de meerduidigheid die zo kan ontstaan. Ideeën, vragen en ervaringen die voortkomen uit de discontinuïteit van het kijken vormen het begin van mijn concrete werkproces.

‘Roomscene (a mirror for a frontal view)’ maakte ik speciaal voor Stichting Strand Links. De stalen tekening baseerde ik op de hoek, en dient om de ruimte te verdubbelen en een kader voor de objecten te stellen. Twee afgietsels van eenzelfde steen, de positieve en de negatieve vorm, suggereren samen het idee van een geheel object. De verschillende spiegelingen in de installatie weerspreken elkaar.

 

http://www.margotzweers.com