aankoop 39: Sjimmie Veenhuis

Sjimmie Veenhuis – 1984 – Groningen

Titel kunstwerk: Poly # 1 (2023) 

 

In mijn werk speel ik met de esthetiek van alledag door gebruik te maken van bestaande materialen en deze in herkenbare vorm toe te passen. De essentie van mijn materiaalvoorkeur ligt verscholen in de noodzaak van herinterpretatie die lijkt te ontstaan wanneer een gebruiksvoorwerp van diens oorspronkelijke functionaliteit wordt ontdaan. 

 Mijn werk ontstaat vanuit logische keuzes die gebaseerd zijn op de intrinsieke beeldende kenmerken van het gebruikte materiaal, wat resulteert in een bindend kader dat directe invloed heeft op de beschikbare mogelijkheden van de uiteindelijke composities. Lengte en breedte wordt uiteindelijk gedicteerd door deze concrete toepassing. Door gebruik te maken van gegeven eigenschappen zoals specifieke contrasten en texturen die ik hierbij krijg aangereikt zoek ik naar een nieuwe kwaliteit die uitnodigt om de interactie met onze directe omgeving actief en opnieuw te verkennen. 

 

https://sjimmieveenhuis.nl