aankoop 38: Donald Schenkel

Donald Schenkel – 1991 – Leiderdorp

Grey Shadow Diptych (2021)

180×50 cm (2 stuks)

Olieverf met medium op linnen, op Artel aluminium spieramen

 

Grey Shadow Diptych grijpt terug op een van de grondbeginselen van mijn werk. Alle geschilderde kleurverlopen zijn een ode aan de eenvoud en de oneindigheid die ik als kunststudent vond in schaduw- en lichtpel, in tegenstelling tot complexiteit van filosofie, 3d printers en chipsets die eerder mijn aandacht vasthielden. Deze fascinatie voor eenvoud van verloop van grijstonen, heeft zich door de jaren ontwikkeld tot een onderzoek naar het gedrag van kleur en olieverf als materie. In dit tweeluik toon ik de enorme diversiteit van grijs die tussen koude en warme tonen heen en weer beweegt. Door het schilderij als tweeluik te presenteren, onderbreek ik de suggestie van de oneindigheid en vraag ik de geest van de kijker deze in te vullen.

 

http://www.donaldschenkel.nl