aankoop 37: Froukje van de Weg

Froukje van de Weg – 1992 – Nijkerk    

Lines and circles I, II & III (2022)

14,8×21 cm 

potlood, inkt en fineliner op papier

 

Ik ben van nature een chaotisch persoon, snel overweldigd door de wereld om me heen. In mijn werk probeer ik alle ruis die ik ervaar weg te filteren op zoek naar orde in de chaos van ons bestaan. Wat blijft er over in de stilte? Naakte constructies, frames en rasters. Hints van industriële landschappen en mechanische constructies verschijnen op mijn papier. In de serie Lines and Circles speel ik met perspectieven en zoek ik naar een perfecte balans. Duidelijkheid in strakke lijnen en vlakken, een stellig rood detail, maar ook hele dunne lijnen die bijna niet zichtbaar zijn. De fragiliteit van mijn gevonden balans en de kwetsbaarheid van mijn schijnbare zekerheden.

 

http://www.froukjevandeweg.nl