aankoop 33: Ruben Stallinga

Ruben Stallinga – 1998

zonder titel  (2016)

60×120 cm

geplastificeerd metaal raster

 

Van mijn werk is te zeggen dat het er geometrisch uitziet maar het is moeilijk te plaatsen in categorieën als zero, constructivisme of minimalisme.  Als autodidact kan ik dan ook met recht zeggen dat mijn werk ‘nergens op lijkt’. Mijn werken komen niet tot stand vanuit een bepaald idee of via allerlei voorstudies. Er is geen concept. Het is mijn beeldtaal die tijdens de creatie ontstaat en vanuit mijn eigen belevingswereld zoals ik die zie. Het is de inspiratie van het moment, gevoed door waarnemingen van patronen van buiten als van binnen. Het patroon van de klinkers in de straat boeit mij en is ook in het kunstwerk waarneembaar. Maar omdat het deel uitmaakt van de totale figuratie hoeft dit niet zo bedoeld te zijn.

 

http://www.rubenstallinga.nl