aankoop 31: wouter eelkman rooda

Wouter Eelkman Rooda – 1985 – Amsterdam

Untitled Left ‘23 (2023)

60×80 cm

Acrylic on Kinesio tape on canvas

 

Mijn werken maak ik met stroken elastische tape die ik per stuk beschilder. De beperking van dit materiaal geeft mij richting en verbreding. Ondanks dat ik gecontroleerd te werk ga, laat ik ook ruimte voor toeval. De eigenschappen van de stof zorgen voor een rauw, poreus en schilderachtig effect waarbij de kleur van verf mengt met de kleur van de tape. Dit wordt versterkt door objecten die ik gebruik om na het schilderen van de stroken patronen aan te brengen. Er ontstaan dan strakke lijnen of organische vormen waarmee ik een ritmische, soms voor het oog kinetische, compositie opbouw. De verrassende effecten die door deze werkwijze ontstaan geven mij het plezier dat ik nodig heb om door te gaan en series te maken.

 

http://www.eelkman.nl