aankoop 26: bregje sliepenbeek

Bregje Sliepenbeek – 1986 – Breda

SILVER SUNSET  2023

75×275 cm

RVS kettingen

 

Metaal. Glanzend. Het versiert de straten, velden en gebouwen. Gaashekwerk langs een bouwplaats, een poort van gesmeden metaal, een glanzende regenpijp. Kettingen, prikkeldraad, roosters . Als je er op gaat letten zie je overal verborgen sieraden. De toepassing is meestal van praktische aard maar ik zie schoonheid in de structuur en reflectie.

In mijn werk gebruik ik deze aantrekkingskracht voor het maken van lichtgewicht objecten: tactiele structuren die zowel fragiel als krachtig aandoen.

Een belangrijk aspect van mijn werk is het omzetten van het karakter van een materiaal en zo de mogelijkheden van het materiaal ontdekken en oprekken. Metaal behandel ik met een textiele benadering en transformeer het gladde, koude karakter naar iets dat vloeit en beweegt.

 

https://bregjesliepenbeek.com