aankoop 24: roos van dijk

 

Roos van Dijk – 1989 – Utrecht

Purple Foldings (2017)

65×45 cm

acrylverf  op corduroy

 

In mijn werk spelen de formele en tactiele eigenschappen van het materiaal een grote rol.

Het materiaal waarmee ik werk beïnvloedt mijn handelen en denken tijdens het maakproces . Doelgericht handelen en toevalligerwijs gevonden resultaten komen samen in een intuïtieve werkmethode. Het concrete werk dat hieruit voortkomt bevat een subtiele picturale ervaring van perspectief in het platte vlak. Door gebruik te maken van corduroy als drager wil ik ook het tweedimensionale karakter van het canvas en de materiële aanwezigheid van het schilderij als voorwerp in de ruimte, aan de orde stellen.

Voor het werk Purple foldings heb ik mij laten inspireren door de dieptewerking en het spel tussen licht en donker, dat ik vond door papier in verschillende te patronen te vouwen.

 

www.roosvandijk.com