aankoop 20: Esmee Seebregts

 

 

Esmee Seebregts – 1991 – ’s Hertogenbosch 

Colorcircle XLVI (2022)

100 cm Ø

Ei-tempera op paneel

 

Mijn werk is een ode aan kleur. Ik richt me volledig op de kracht van kleur en de zintuigelijke gewaarwording die erdoor wordt veroorzaakt. Ik probeer tot het wezen van kleur door te dringen en wil naast hun zintuigelijke werking ook de culturele en bovenzinnelijke werking begrijpen. De kleuren in mijn werken pulseren, bewegen, trekken, duwen en stralen. Ze verleiden, bedwelmen, bedriegen, betoveren en laten ons achter in het ontastbare.
Het zorgvuldig bereiden van mijn eigen ei-tempera verf en het prepareren van een ondergrond ervoor zijn een belangrijk onderdeel van mijn werk. De kleuren hebben een enorme stralingskracht, die ontstaat door de kleurkracht van de pigmenten en de helderheid van het bindmiddel.

 

http://esmeeseebregts.nl