aankoop 14: felipe van laar

Felipe van Laar – 1988 – Utrecht

Clemency (2018)

 

Na mijn studie bouwkunde ben ik mij geleidelijk aan gaan ontwikkelen tot beeldend kunstenaar. Met deze architectonische achtergrond als uitgangspunt creëer ik vaak grotere ruimtelijke installaties en sculpturen, waarbij de kwetsbare kant van architectuur centraal staat.

Ik laat mij vooral inspireren door bouwwerken waarin het kantelpunt tussen materialiteit en betekenis voelbaar is, zoals bij constructies in opbouw of verval en de achterkant van façades. Het precieze ogenblik waarop sacraliteit in architectuur ontstaan of verdwijnt fascineert mij. Het werk dat ik maak toont zich dan ook vaak onbepaald en onaf, als momentopnamen van deze zoektocht naar iets hogers, vastgelegd in de tijd.

De sculptuur Clemency zou je kunnen zien als vormstudie voor mijn grotere installaties.

 

www.felipevanlaar.nl