aankoop 11: maaike kramer

Maaike Kramer – 1986 – Huis Ter Heide

Folly (2018)

240x121x43 cm

Grafiet en pasteltekening op bewerkt aluminium

 

We staan vaak niet stil bij het feit dat we praktisch alles om ons heen ooit geconstrueerd hebben en dit nog steeds doen. In mijn werk breng ik onderliggende procesmatigheid onder de aandacht, laat ik zien dat ruimtes gemaakt zijn door mensen en dat ze een vorm zijn waarin ideeën opgeslagen worden.

Ik incorporeer verschillende stadia van het proces in mijn werk. Van een monumentale eindwerk tot het materiaal en werkwijzen die aan het maken vooraf gaan. Denk aan een schets die achteloos in het atelier te vinden is, maar tegelijkertijd betekenis en inspiratie draagt. Wat is daar de waarde van? In de Folly sculpturen onderzoek ik de waarde van tijdinvestering. Dit resulteert in trompe-l’oeil-werken die een exacte 10x vergroting zijn van het originele stukje gevouwen schetspapier.

 

http://www.maaikekramer.nl