aankoop 10: matea bakula

Matea Bakula – 1990 – Sarajevo

Manipulation Tactics (2020)

64x45x56 cm

Karton, plastic, epoxy, staal

 

Manipulation Tactics maakt deel uit van een serie wandsculpturen die voornamelijk bestaan uit golfkarton. Deze sculpturen roepen vragen op over de manier waarop we ons verhouden tot alledaagse objecten en materialen in ons hedendaagse leven. Hoe bewust zijn we ons bijvoorbeeld van banale handelingen zoals het vervangen van een rol toiletpapier? In deze serie onderzoek ik de sculpturale waarde van deze alledaagse voorwerpen en materialen.

Geometrische vormen zijn het fundament van mijn beeldtaal. Dit geometrische kader stelt me in staat de fysieke grenzen te verkennen van de materialen die mij fascineren. Ik rek de capaciteiten van materialen op, zonder de oorspronkelijke vorm volledig te verliezen, om zo een spanningsveld te creëren in het werk.

 

http://www.mateabakula.com