over de stichting

Algemeen

De Stichting Strand Links te Ottoland is bij notariƫle akte van 16 juli 2013 opgericht. Met de oprichting van deze stichting wordt beoogd een instrument te vormen ter bevordering van kunst en cultuur.

Transparantie en het non-profit karakter van de activiteiten van Strand Links worden gewaarborgd door de rechtsvorm van een stichting.

Doelstelling

  1. Stichting Strand Links heeft tot doel het bevorderen, stimuleren en ondersteunen van kunst en cultuur, meer in het bijzonder van jonge kunstenaars. De stichting richt zich hierbij op beeldende kunst, keramiek en glaskunst, zilver en sieraden, fotografie en film, mode, theater, en (regionale) culturele manifestaties op deze gebieden.
  2. Stichting Strand Links tracht deze doelstelling te bereiken door o.a. gerichte aankopen, aanmoedigingsprijzen, financiƫle ondersteuning voor productie of verdieping, financiering van deelname aan masterclasses, financiering van werkstages bij gerenommeerde kunstenaars, facilitering van exposities en dergelijke initiatieven.
  3. Stichting Strand Links heeft geen winstoogmerk.

Bestuur

Het bestuur van Strand Links bestaat sinds haar oprichting op 16 juli 2013 uit:
Voorzitter: Lia Tieleman
Secretaris: Henny Scheffers
Penningmeester: Pascal van der Grijn
Herman Doeleman adviseert het bestuur.

KUNSTSCHOUW 2016, selectiefoto's, 3 Mb-1905

v.l.n.r.: Pascal van der Grijn, Henny Scheffers, Lia Tieleman, Herman Doeleman

ANBI status

Stichting Strand Links heeft de ANBI status. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut, zonder winstoogmerk. In het kader van transparantie moet een ANBI een aantal gegevens publiceren. Deze vindt u hier.